2. elokuuta 2013

Helsinki-Vantaa (HEL) - Charles de Gaulle (CDG) - Arturo Merino Benitez (SCL) - Maquehue Airport (ZCO)

Tänään ostin lentoliput! Jos jokin tämän matkan järjestämisessä oli helppoa, niin se oli näiden lippujen ostaminen. Hintavertailusaittien kautta suoraan halvimman lennon tarjoajan omille sivuille ja lennot maksuun. Simple! Helsingistä ensin Pariisiin (3h), sitten Santiagoon (14,5h) ja lopulta Temucoon (1h). Vajaa 19 tuntia lentämistä ja päälle jatkolentojen odottelut lentokentillä. Vuorokausihan siinä ehtii vierähtää. Tämä oli vieläpä nopein yhteys, jonka onnistuin löytämään. Minulla on jo kovat suunnitelmat jet lagin peittoamiseksi, saa nähdä miten käy.

Aloitin hakemisen halvatlennot.fistä ja flyzeta.fistä. Näitä sivustojahan on vaikka kuinka paljon ja niitä kannattaa käyttää hyväkseen. Jotenkin koin näillä sivustoilla itse lentojen ostamisen kuitenkin hankalaksi ja satuin lukemaan jonkin pienellä printatun lauseen, että matkalaukuista voisi joutua maksamaan vielä jotain ylimääräisiä maksuja lentokentän lähtöselvityksessä, joten päätin ostaa lennot suoraan lentoyhtiöltä. Ostin lennot Air Francelta, koska heidän yhteytensä Chileen olivat nopeimmat ja halvimmat mahdolliset. Helsinki-Pariisi -välillä tarjoillaan välipala ja Pariisi-Santiago -välillä ateria ja välipala. Sain valita kasvisvaihtoehdon :) Santiago-Temuco -välin lennon ostin puolestaan Sky Airlinelta, joka on jokin paikallinen lentoyhtiö. Ihan yhtä helposti onnistui lippujen osto heidänkin sivustoltaan.

Meno-paluu Helsingistä Santiagoon maksoi 1 283,66€ ja meno Santiagosta Temucoon maksoi $153,57, eli 121,11€. Yhteensä maksoin lennoista siis 1 404,77€. Ei ollenkaan niin paha kuin olin odottanut. Hinnat eivät olleet nousseet yhtään siitä, kun niitä ensimmäisen kerran katselin joskus toukokuussa, mikä oli ihan mukava yllätys myös. En ottanut paluuta vielä lentäen Temucosta Santiagoon, koska saatan haluta takaisin tullessa nähdä bussin tai junan ikkunasta, mitä kaikkea Temucon ja Chilen pääkaupungin välillä onkaan. Matkatavaroita saa Hki-Sgo-lennolla olla 23kg ja Sgo-Tco-lennolla 20kg. Ne voivat olla ratkaisevat kolme kiloa, joten siitäkin syystä on parempi paluumatkalla liikkua junalla Chilen sisällä ;) Lähden tiistaina 27.8. (perillä olen vasta ke 28.8.) ja palaan torstaina 5.12. (perillä olen vasta pe 6.12.).

Kääk! 25 yötä lähtöön! Tähän väliin pitäisi vielä mahduttaa reissu Joensuuhun, veneilyä, läksiäiset ja yksi luokkakokouksen tapainen kokoontuminen. Gradukin pitäisi saada melkein valmiiksi. Puhumattamakaan siitä, että kämppäasia ei ole vielä varmistunut Chilen päässä. Lallatilaa, hyvin se menee. Asiat järjestyy. Minulla on lennot ja minä lähden Chileen ^^ Muulla ei olekaan sitten niin väliä.

4 kommenttia:

 1. Jiiihaaaa! Ja kyllä se kämppäasiakin varmasti hoituu. :)

  Ja hyvä tietää toi paluupäivämäärä, ni tiedän sit laittaa sun kodin sun kodin näköseks takas. ;) Hih. Ja tervetuliaisplakaatit valmiiks! :D

  Voi eiiii, mulla tulee sua ikävä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, odotan sit hirveetä tervetuliaiskomiteaa tullessani takasin :D

   Äläää, niin tuleekin hirvee ikävä! Myyyy!

   Poista
 2. Huijui :) Perhosia on varmasti vatsassa. Yritä kuitenkin siellä sitten välttää kävelemistä kärpäsparviin... ;)

  http://www.iltalehti.fi/terveys/2013071617270553_tr.shtml

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyyyi, ihan hirvee uutinen!! O.O Kiitti vaan, Joonas, saan jotain painajaisia nyt tästä :D (vaik enemmän mua ne paikalliset hämähäkit pelottaa.. hhrrrrr!)

   Poista