23. heinäkuuta 2013

Reilu kuukausi reissuun - Joko saa pakata?

Kesä on mennyt ihan ennätysvauhdilla eteenpäin ja yllätyin viime viikolla tajutessani, että lähtöön on enää reilu kuukausi aikaa. Jotenkin en vieläkään ihan ymmärrä todeksi, että olen todella lähdössä Chileen töihin kolmeksi kuukaudeksi. Ihan utopistinen ajatus. Tuleehan asiasta puhuttua ihmisten kanssa, kun minulta kysellään minkälainen reissu se nyt oikein onkaan ja mitä siellä teen, mutta itselle ajatus ei ole oikein auennut tähän todellisuuteen. Puhun mielessäni aina jostain kaukaisesta tapahtumasta, joka sitten joskus toteutuu. Hyvin samanlainen olo vallitsi kahdeksan vuotta sitten, kun olin lähdössä syksyllä Englantiin töihin. Muistan, että silloin todellisuus avautui vasta lentokoneessa. Tämä tuntuu olevan minun tapani suhtautua moniin asioihin.

Kaikesta huolimatta välillä iskee ihmeellisiä aaltoja kehon läpi, kun tajuan lähdön todellisuuden muutaman sekunnin ajan ja tuntuu, että edellinen ateria pyrkii takaisin ylös ja kylmä hiki ja väreet iskee päälle. Sellainen mielenkiintoinen kauhun ja ekstaattisen ilon (joskus ne ovat ehkä turhan lähellä toisiaan) sekoitus. Olen älyttömän innoissani, mutta samaan aikaan kaiken maailman pelkotilat iskevät päälle. Ihan luonnollistahan se on, kun ihminen lähtee mukavuusalueensa ulkopuolelle. Itselleni ei ole mukavuusrajojen ulkopuolelle kurottelemisesta koitunut koskaan mitään muuta kuin hyvää, joten otan pienet pelotkin hyvänä merkkinä tässä vaiheessa.

Minulla oli eilen syntymäpäivä ja olen saanut monia Chilen reissuun liittyviä lahjoja. Tänään tilasin itselleni rinkan, joka oli epäsuorasti porukoilta saatu lahja (päätin itse muuttaa rahat rinkaksi, simsalabim!). Olisin ostanut sellaisen Partioaitan myymälästä, mutta haluamani koko ja malli olivat loppuneet, koska vieraakseni jossain vaiheessa matkustava ystäväni Bygmi oli vienyt viimeisen edellisellä viikolla! Joku muukin on innoissaan Chileen lähtemisestä ;) Onneksi kyseistä mallia oli tarjolla lisää Partioaitan verkkokaupassa, joten klikkailin itselleni samanlaisen juuri äskettäin. Toisaalta oli hyvä, että Bygmi osti omansa ennen minua, koska tänään hän toi rinkan minulle, jotta voisin harjoitella sen pakkaamista. En oikein tiennyt kuinka paljon tavaraa mahtuu 66-litraiseen rinkkaan, joten oli hyvä päästä kokeilemaan sitä. Haluan ehdottomasti viedä mennessäni rinkan, jossa on kunnolla tyhjää tilaa, jotta voin tuoda sen takaisin täynnä kaikenlaisia muistoja ja tuliaisia. Hyvin näytti mahtuvan kaikki suunnittelemani vaatetus ja perustarvikkeet ilman sen kummempia taikatemppuja.

Hyvin istui selkäänkin. Päällä on tyylikkäät kotivaatteet, tietysti.

Sain lahjaksi myös kaverin reissuun mukaan. Nuuskamuikkunen lähtee kanssani Chileen. Se on rauhallinen ja kokenut reissaaja, jonka kanssa ei tarvitse pelätä. Yhdessä on mukavampaa :) Nuuskiksella on myös ehkä hienoimmat housut ikinä.


Ajattelin kirjoittaa itselleni jonkinlaisen tarvikelistan, että osaan sitten pakata kaiken tarpeellisen mukaan. Vaikka yleensä rakastan listojen tekemistä, jostain syystä pakkaamislistoja olen kirjoittanut hyvin vähän viime vuosina. Olen aika hyvä pakkaamaan jo kaiken tarvittavan ilman listaa. Mutta voi olla, että tämä reissu vaatii nyt oikein listan. Onko siellä lukijoissa reissaajia, jotka osaisivat suositella jotain erittäin tärkeää, jota ilman ei kannata matkaan lähteä (jos nyt unohdetaan itsestäänselvyydet, kuten passi)? Entäs miten olette rahojen kanssa reissanneet, mihin sukanvarteen olisi käteinen parasta sujauttaa, ettei vorot vie? Muitakin neuvoja otetaan vastaan, koska se on menoa pian! :)


2 kommenttia:

 1. Heippa,

  ihana lukea juttuja, näin ite just vikoja viikkoja Seelannissa viettäessäni, tulee mieleen omat ennen-lähtöä-fiilikset! :D Voin vaan sanoa sen, minkä varmasti jo itsekin tiedät, että pakkaa vain niiiin vähän kuin millään pystyt! Ite lähetin aika kalliin 5kg paketin kotiin täältä, koska en enää pystynyt raahaamaan niitä mukana! Paketissa lähtivät mm. korkkikset (joita en voinut heittää roskiin, olivathan supermukavat, ihanat Hush Puppies -kengät), samoin matkaa varten ostamani (hyvän merkkinen) mekko ja suosikkihameeni. Enpä noita kovin montaa päivää käyttänyt, joten voinkin neuvoa että jos haluat jotain kivoja vaatteita esim. kaupunkireissuille, baariin, "juhliin jos sellaisiin päätyy", niin tyydy vain niihin farkkuihin/siihen hameeseen, jossa voit tehdä työtäkin, hengata "kotona" ja käydä shoppailemassa se päällä. Nimittäin parasta pakattavaa on tosi-monikäyttöiset vaatteet! Sekä tietty ne rispaiset vaatteet ja kamat jotka kelpaavat vielä lyhyen ajan käyttöön, mutta jotka voit heittää roskiin maasta lähtiessäsi! Pahinta on painava rinkka, ja ensi kerralla (sitten kun olen rikas) otan mukaan läppärin sijasta tabletin (tms. PIENEN, kevyen tulevaisuudenlaitteen), jolle talletan matkaopas-opuksen sekä muuta luettavaa (painavia ovat kirjat!) :D Onnea pakkaukseen ja sen suunnitteluun!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, kiitos mahtavista vinkeistä! :) Pitää yrittää tosiaan pitää pakkaamisessa järki päässä ja pakata mahdollisimman monikäyttöistä vaatetusta. Oon ajatellu, että paikan päältä kuitenkin saa jotain ostettuakin, jos tulee ihan hirvee tarve saada joku juhlamekko tms. Kirjat on kans semmonen asia, mikä hieman mietityttää, kun haluaisin jotain ottaa opetustakin varten, mutta kun ne painaa! Sanakirjan oon jo päättänyt hankkia vasta paikan päältä, koska tarviin eng-spa-eng -sanakirjan ja ne saattaa olla tuolla halvempiakin kuin täällä. Mulla on onneks miniläppäri, jonka otan mukaan :) En varmaan tavallista jaksaisi raahatakaan. Tabletti ois ihan mahtava. Harmi, ettei sovi budjettiin :P

   Poista