29. elokuuta 2013

Nade and rinkka reunited

Rinkka on täällä! Kännykkä on lataamassa ja läppärillä pääsee nettiin - nyt on kuulkaa turvallinen olo.

Kun Helsinki-Vantaalla laskin rinkan hihnalle, tiskin takana ollut mies jutteli minulle mukavia Chilestä ja ojensi lipukkeen, josta olisi hyötyä tilanteessa, jossa matkatavarani joutuisivat hukkaan. Minulla oli silloin tunne, että rinkka ei tule perille asti kanssani. Santiagon kentällä seisoin hihnan vieressä odottamassa nyssykkääni, kun kuulin kuulutuksen omalla nimelläni. Air Francen ystävällinen mies sanoi, että rinkkani ei suinkaan ole hukassa eikä sille ole käynyt mitään, se vaan saapuu perille vasta seuraavana päivänä. En osaa kuvailla sitä turvattomuuden tunnetta, jonka tunsin, kun tajusin, että minulla ei ollut edes kännykän laturia eikä sen akku kestäisi enää montaa tuntia. "Moi, mun nimi on Nade ja mä oon teknologiariippuvainen." Kaikki aiemmin tuntemani huolettomuus katosi, kun kännykästä viimein illalla loppui akku. Vastaavasti kaikki toivo ja onni tuli tulvien takaisin, kun hetki sitten kuulin puhelimestani tutun latauksen äänen.

Nuuskikselle oli varattu koneessa paikka taskusta

Kuva ei anna oikeutta mielettömälle maisemalle

Mutta palatakseni vielä matkustamiseen yleisesti (unohdetaan nyt se rinkka, kyllä te ymmärsitte kuinka kamalaa se oli), tuo reilu 22 tunnin matka Helsingistä Temucoon kului paljon sujuvammin kuin olin odottanut. Minulla on kieltämättä aika hyvät istumalihakset, olen niitä viiden vuoden ajan harjoittanut junassa Tampere-Joensuu välillä. Ensimmäinen lento Helsingistä Pariisiin oli etuajassa perillä ja jatkolennon portille helppo löytää. Lähinnä tuijotin koko matkan ajan koneen ikkunasta ulos ja huokailin yhdelle upeimmista auringonlaskuista. En ollut auringonlaskua ennen koneesta käsin nähnytkään.


Aurinko nousee Amazon-joen (veikkaan?) yllä. Tämäkään kuva ei todellakaan anna oikeutta todellisuudelle.

Lennolla Pariisista Santiagoon katsoin pari leffaa (The Croods & Les Miserables, tarjolla oli myös Django Unchained!) ja joitain jaksoja Frendejä, jotka oli katseltavissa Air Francen omasta pienestä telkusta edessä olevan penkin nojassa. Tuijotin nyt vuorostaan auringonnousua Andien yllä. Nukuinkin jonkin verran, en ole ihan varma kuinka paljon, koska ajantaju katosi, kun aikavyöhykkeet vaihtuivat. Melko katkonaista unta se oli kaikki kuitenkin, koska penkkiä ei saanut kunnon makuuasentoon ja tyynyjen ja viltin kanssa käpertyminen kahdelle penkille (onneksi viereinen penkki oli vapaa) on todella hankalaa. Oloni ei kuitenkaan ollut erityisen väsynyt vielä tässä vaiheessa.

Pariisin lentokenttää

Näkymä Santiagon kentälle astuttuani

Temucon lentokenttä ♥ Katsokaa nyt kuinka pieni! Ihan tulee Tampere ja koti mieleen ^^

Kolmatta lentoa kohti pyrkiessäni Santiagon kentällä pistin kaiken energiani rinkka-asian hoitamiseen ja kun lento olikin lopulta myöhässä yli tunnin, lentokentällä istuminen ja odottaminen alkoi väsyttää. Väsymys onneksi unohtui taas koneessa ja Temucossa hoitaessa kaikenlaisia käytännön asioita. Kyllä uni sitten maittoikin, kun kahdeksalta illalla (klo 2 yöllä Suomen aikaa) vihdoin annoin periksi ja menin nukkumaan.

Täytyy vielä lennoista sanoa sen verran, että nälkä ei todellakaan ehtinyt lennoilla tulla. Oli välipalaa ja ruokaa ihan riittämiin ja välilaskujen aikana ehti ostaa vettä (käsittämättömillä lentokenttähinnoilla, 3€/plo!) ym., jos vielä kaipasi jotain lisää.

Temucoon saavuin siis tunnin aikataulusta jäljessä, mikä hieman jännitti, koska olin sopinut tapaamisen vuokranantajan kanssa. Tulin kuitenkin (lentokenttäkuljetuksella) saamaani osoitteeseen, missä henkilö, johon olin ollut sähköpostitse yhteydessä, ei ollut paikalla, mutta hänen sanottiin saapuvan pian. Ystävällinen nainen tuntui kuitenkin osanneen odottaa minua ja näytti vuokranantajaa odotellessamme kaksi eri huonetta, joista sanoi saavani valita. Valitsin tietysti tilavamman, koska hinta oli sama molemmille.

Noin 20 neliötä omaa tilaa

Vuokranantaja, señor Marti, on todella mukava. Hän kävi kanssani kaupoilla ostamassa kaikkea, mitä nyt matkatavaransa kadottanut tarvita saattaa, ja vaati myös ruokkia minut marketin ravintolassa. Hän toi illaksi vielä onneksi lämmityksen huoneeseeni, koska täällä on todella paljon kylmempi kuin osasin odottaa. Samanlaista kuin Suomessa keväällä lumien sulettua. Lentokoneesta noustessani muistan haistaneeni talven jämät ilmassa. Kannatti jättää se takki Suomeen. Tietysti asuntojen lämmöneristys on luokkaa ei ole, joten kun lämmityksen laittaa pois päältä, menee noin puolisen tuntia, kun huone on taas kylmä. Ah, tulee elävästi vuodet Englannissa mieleen - itseasiassa aika monestakin asiasta täällä.

Kaasulämmitin on aikas, noh, jännittävä

Pieni kurkkukipu alkoi vaivata jo Helsingistä lähtiessä ja nenä vuotaa joko kylmyyden tai jonkun pöpön takia, joten yritän levätä tässä nämä muutamat päivät nyt kun se on vielä mahdollista. Huomenna on kuitenkin pakko mennä keskustaan ostamaan jonkinlainen takki, joten pakko vähän liikkua. Voisin huomenna ottaa oikein kunnolla kuvia tästä talosta ja vähän Temucon keskustasta, että saan teille vähän enemmän fiiliksiä täällä asumisesta. Tämä oli nyt tällainen sotkupostaus, pahoittelut. Oli pakko saada jotain ulos ja anti on nyt vähän sekavaa, koska niin on olokin. Jospa huomenissa selkeemmin.

Psst! Olen huomenna Skypessä varmaankin noin klo 13-> Suomen aikaa. Ainakin parisen tuntia, luulisin :)

Psst2! Jos ette ole vielä huomanneet, on blogin kello Chilen ajassa, joten postausten ja kommenttien aikaleimoista näette mihin aikaan olen täällä raapustellut :)

8 kommenttia:

 1. Ai siellä sitten olikin sen verran kylmä, että takkia olisi tarvinnu. No, onneks sait jonkunlaista lämmitystä kuitenkin huoneeseesi. Ja jiihaaa, aloin just panikoimaan omasta ruokailusta lennoilla :D ai että tulee hauskaa siitä.
  Ihana Temucon kenttä, ihan kotikenttä tuli mieleen tosiaankin!
  Ja mukavan näköinen huone siellä sulla, on se (yö)pöytä ja kirjoituspöytä ja sänky, mitä toivottiinkin.

  Ja salee joku eroflunssa, koska mäkin tulin kipeeks keskiviikkona ja otin oikein saikkua hei! :D

  Täällä kaikki hyvin, ainakin Bygmin päässä. Ollaan kuulolla peips, heips <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, silleen ärsyttävästi kylmä, että päivällä tarkenee paremmin kun hyvin, mut illat ja aamut on super viileitä :/ Perus kevät siis. Ostin tänään takin, niin nyt taas tarkenee :)

   Noita lentojen sapuskoita syödessä mietin just, että kaikessa on viljaa, sokeria tai maitoo. Jos ei oo, ni sit ainakin tärkkelystä ja kunnolla. Tosi makeita oli muutenkin monet välipalat... Katotaan niitä tarkemmin, että mitä siellä voi valita ruokavalioks, kun varataan ne lennot sulle.

   Noni, tää on eroahdistusflunssa siis! :D <3

   Poista
 2. Heh, Nuuskamuikkunen oli kuitenkin käsimatkatavaroissa... hommat tärkeysjärjestykseen ;)

  Mutta hienoa että huolet on takana, rinkka ja kaikki tavarat messissä ym. Huikeeta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tottakai! Mä oon tämmönen asiat tärkeysjärjestykseen kinda gal! ;)

   Poista
 3. Sullakin muumimaskotti! Mä ajattelin ottaa pehmoisen muumien esi-isän mukaani koti-ikävää lievittämään! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aww, samikset! :D Pitää olla jotain kotoa muistuttavaa matkassa :)

   Poista
 4. Jenskukkuuu30/8/13 05:08

  Mä niin tiesin, että jotain mutkia oli matkassa! Oon kytänny Twitteriä ja blogeja ja oottanu elonmerkkiä, mut siinä vaiheessa kun TWITTERISSÄ oli pitkä radiohiljasuus niin aattelin, että WTF missä on Nade, tämä ei mahdollista jne jne.

  Okei, hengitän nyt.

  P.S. Lähetin viime viikolla Surrealistisen yhtälön Gummerukselle, ja tällä viikolla sain tietää, että jos oisin tehnyt sen eri nappia painamalla, oisin mukana kisassa, mistä voi voittaa kymppitonnin tai palautetta. Tiiän, oot ylpee musta.

  Eniveis, tenttiluvun ohella editoin nyt Rakkaita lukijoita siihen kuosiin, että voin sillä osallistua. Tulee paljon muutoksia. Alunperin ei ollu tarkotus korostraa sitä, että kaikki on nuoria opiskelijanaisia, mutta aatteli sittenkin ottaa siitä kaiken irti. Vähän niinku vastalause sille aamulehden "Nuoret naiset pilaavat kaiken"-jutulle.

  Aah. Mut se täältä, toivottavasti saat halvalla siistin takin ja olo kohenee :)

  Enjoy <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, oli itelläkin aika orpo olo, kun ei edes Twitteriin päässy! :D

   Mut siis apua, siistii, iik! Surrealistinen yhtälö on niin hyvä, että se menee ihan omia reittejään läpi. Mitään kymppitonnia tarvita ja palautteetkin oot jo saanu ;---D

   Mut ihan kiva kato, että sulla on noita useempikin, ni voit sit kuitenkin jollain osallistua ^^

   Takki on hyvä, lämmin ja maksoi vain 25€. Maanantain työhommat on sovittuna ja juon tässä perjantaiolutta, eli kaikki on muy bien!

   <3

   Poista