17. joulukuuta 2013

Santiago!

Chilessä oli marraskuun lopulla presidentinvaalien ensimmäinen kierros ja harjoittelupaikkani oli yksi äänestyspaikoista, mikä tarkoitti sitä, että opetusta ei ollut perjantaista tiistaihin ollenkaan. Minskin koulu oli auki ihan normaalisti, mutta hän pyysi pari päivää vapaata, että pääsimme ottamaan pidemmän reissun kohti pohjoista. Matka alkoi torstaiyönä yöbussilla kohti Santiagoa Minskin ja Elinan kanssa!Saavuimme kahdeksalta aamulla Santiagoon ja minulle tuli heti kaupungista hyvä fiilis. Aurinko paistoi ja oli lämmintä. Kauniita rakennuksia näkyi joka puolella ja paljon vihreää. Tykkäsin kovasti.
Etsimme Minskin kanssa hostellin (Elina meni kaverilleen yöksi) ja kiersimme Santiagon ydinkeskustaa katsellen ja ihmetellen. Keskustassa, lähellä Bellas Artesia sijaitseva Cerro Santa Lucia oli aivan ihana paikka puutarhoineen, pienine kiviportaikkoineen ja näköaloineen!


Kun lämpömittari alkoi nousta kolmenkympin paremmalle puolelle, istuimme terassille varjoon nauttimaan.Oli niin kuuma! Ihanaa. Ensimmäistä kertaa kunnolla oikein kesäfiilis.


Kävimme sitten syömässä ja etsimme mukavan pienen baarin, missä näytettiin Englanti vastaan Chile ystävyysottelu. Chile tietenkin voitti, kuinkas muuten.Ilta toi mukanaan ihanan pienen viileyden, mutta ei kuitenkaan kylmennyt liikaa niin kuin Temucossa. Liityimme Minskin kanssa vielä illaksi Elinan ja hänen parin ystävänsä seuraan, Arturokin tuli vielä Temucosta käymään. Olimme Minskin kanssa ihan hullun väsyneitä, mutta jaksoimme aamukolmeen asti (joka on siis todella aikainen bileiltana Chilessä) ja sitten piti jo kyllä raahautua hostellille. Ehdimme sentään vähän nähdä Santiagon yöelämää. Ihana päivä kaiken kaikkiaan, täynnä semmoista kesämäistä onnea, tiedättekö. :)

Seuraavana päivänä matkasimme rannikolle Valparaísoon. En aio kuitenkaan kirjoittaa siitä sen kummemmin tänne, koska reissumme päättyi hieman yllättäin ja Minski joutui palaamaan kotiin Suomeen. Aion laittaa teille kuitenkin kuvia Valposta seuraavaan postaukseen, koska se on todella kaunis kaupunki ja käymisen arvoinen paikka.

Hasta luego!

1 kommentti:

  1. Toi suihkulähde jonka takana on noi portaikkosysteemit palmuineen on todella paljon saman näkönen ku mitä on muistaakseni Barcelonassa. :D Hiukan prameampi tosin tää Chilen versio. Pitääpä penkoa kuvia tolta reissulta ja virkistää muistia. Näytti vaan äkkiseltään tosi tutulta. :D

    Ja ainaki näitten kuvien perusteella Santiago näyttää paljon modernimmalta/rikkaammalta kaupungilta.

    VastaaPoista