7. lokakuuta 2013

Sosiaalista elämää

Lauantaiksi sovin illanviettoa Christin kanssa. Olimme viikolla puhuneet completo-nimisestä chileläisestä herkusta, jota en ollut vielä päässyt missään maistamaan kasvisversiona, ja joita voisimme valmistaa itse kotona. Näimme kuuden aikaan Alemanialla ja menimme hakemaan supermarketista joitakin tarvikkeita ja suunnistimme microlla (paikallisbussi) Christin kämpille.

Aurinko alkoi laskea, kun päästiin Christin kämpille

Marí

Kuvista ei nyt oikein näy miten kauniin vihreät silmät tällä neidillä on

Christin kaverin poikaystävä oli laittanut seinille eri bändien mustavalkokuvia

Nosotras podemos = Yes, we can! Christin huoneen ovi.

Olisin saanut valita kokoelmasta jotkin korvakorut itselleni, mutta en vaan osannut päättää!

Christi asuu parhaan kaverinsa ja tämän poikaystävän kanssa. Hän muutti talon alakerran vapaaseen huoneeseen viime kesänä. Pieni, nätti, sininen talo on pienen mäen päällä mukavalta vaikuttavalla alueella. Yläkerran ikkunasta on kaunis näkymä kaupunkiin. Näin Christin upean korviskokoelman ja tutustuin suloiseen, raskaana olevaan kissaneitiin, jonka sain kainaloonikin jossain vaiheessa iltaa.

Yllätin Christin kameralla, muahhaha

Completoon tulee nimensä mukaisesti kaikkea. Meillä oli vihreitä papuja, sieniä, avokadoa, salaattia, tomaattia ja paaaljon eri kastikkeita. Hapankaalipurkkia ei vaan saatu auki millään, joten sitä ei voitu laittaa.

Valmis completo

Ensin se tamppasi mahallani hetken aikaa ja asettui sitten tuonne pieneen koloon minun ja käsinojan väliin ^^

Tuitui!

Valmistettiin parit completot ja juotiin olutta ennen kuin lähdettiin sitten takaisin Alemanialle. Muistatteko tämän paikan, josta kerroin joskus ihan ensimmäisinä päivinäni täällä?

Minua jo pitkään houkutellut terassi...

Menimme sinne! Paikan nimi on Cuatro Ebrios, eli "neljä humalaista" ja se on oikein hurmaava baari! Olut on halpaa (reilu 2 euroa litran pullo), terassi on iso, sisällä on viihtyisää, vessat ovat siistit ja asiakaskunta vaikutti rennolta. Haluan mennä uudestaan! Siellä soi hyvä musiikki ja olipa vielä livemusiikkiakin. Mies ja kitara ja nainen, jolla oli ihan mieletön ääni. Lauloi mm. Amy Winehousea ja Adelea todella hyvin. Annoin hyvät tipit illan päätteeksi. Juuri kun olimme lähdössä sain myös yllättäin pienen vaaleanpunaisen kukkasen yhdeltä nuorelta pojalta (varmaan juuri ja juuri 18-vuotias) ja kommentin, että olen todella kaunis ja hän pitää tyylistäni! Super-awwwwww! Sydän suli. Olen saanut vain kohteliaisuuksia hiustyylistäni muuten, kun joku (=Jodie) sitä joskus kyseli. :) On täälläkin kuulemma joillakin tytöillä samalla lailla esimerkiksi toinen sivu ajeltu lyhyeksi, mutta ei ole erityisen yleistä. Mutta eipä niin hirveän kummallistakaan.

Cuatro Ebrioksen livesetti mun huonolla kameralla tallennettuna

Olipa terapeuttista päästä vähän viihteelle. Mennyt niin töitä tehdessä kaikki aika täällä. Viime viikolla muuta tapahtunutta: Maanantaina käytiin syömässä ranuja Mayran ja Christin kanssa töiden jälkeen ja ostin kirjan How to survive in the Chilean jungle, jossa on listattuna kaikki mahdolliset ja mahdottomat chileläiset sanat ja sanonnat (näistä lisää myöhemmin omassa postauksessaan). Tiistaina kävin taas paikallisessa kauppahallissa pyörimässä ja ostin mate-kupin ja joitakin tuliaisia. Keskiviikkona menin Sussyn ja Johiz'n kanssa lounaalle ja söin soijakanneloneja! Torstaina seikkailin väärässä virastossa aamusta, kävin postissa heittämässä vähän synttärikortteja kohti Suomea ja pyörin kaupungilla Sussyn kanssa.

Perjantaina meidän piti mennä Ferialle (semmoinen tori) Mayran kanssa, mutta hän olikin kipeänä, joten jouduimme siirtämään suunnitelmia. Menin sen sijaan siviilirekisteriin jonottamaan kolmeksi tunniksi, että saisin vihdoin chileläisen henkilökorttini. Odottamiseni palkittiin, kun tiskin takana olikin komea nuorimies, joka päätyi kutsumaan minut illaksi kaveriporukkaansa, joka kokoontuu aina silloin tällöin juttelemaan englanniksi. Hän ajatteli, että voisi olla minulle mukavaa jutella englanniksi ja heidän porukalleen hyödyllistä päästä juttelemaan ulkomaalaisen kanssa englanniksi. Annoin numeroni ja hän soittikin illalla, mutta olin niin väsynyt, etten jaksanut lähteä enää mihinkään. Hän lupasi kuitenkin soitella ensi kerralla. Toivottavasti soittaa, vaikutti tosi mukavalta. Lauantaina kävimme päivällä Minnan kanssa hyvässä italialaisessa lounastamassa ja Cuatro Ebrios -baarin terassilla näimme jonkun myyjäistapahtuman, mihin pistäydyimme kotimatkalla. Siellä oli Herbalifen piste ja olin ihan innoissani, kun he myivät Aloe vera -mehua! Ostettiin Minnan kanssa pullo puoliksi, jos vaikka saisimme energiatasot vähän nousemaan, kun olemme molemmat ihan puhki koko ajan. Keskustassa on myös kuulemma jokin luonnontuotemyymälä, jonka Mayra ja Christi minulle mainitsivat maanantaina. Voisin yrittää etsiä sen käsiini ja käydä tutustumassa.

Semmoisia pieniä sosiaalisia pilkkuja olen täällä työn keskellä yrittänyt järjestää. :) Jaksaa aina paremmin. Ensi viikonlopuksi olemme hieman suunnitelleet Minnan kanssa (Sussy ja Johiz saattaisivat ehkä myös lähteä matkaan oppaiksi) reissua Valdiviaan, tuonne rannikolle. Päästäisiin vähän Oktoberfest-tunnelmiin, kun se on kuulemma nyt seuraavalla viikolla starttaamassa siellä, ja minä pääsisin näkemään Tyynen valtameren ensimmäistä kertaa elämässäni! Aika nopean reissun joudumme tekemään, lähtö lauantaiaamuna ja paluu sunnuntai-iltana, mutta kiva silti päästä vähän johonkin muualle käymään. Uusia maisemia! :) Lupaan ottaa paljon kuvia!

5 kommenttia:

  1. Awwww Marí, olihan hän niin suloinen =^.^= ja ruoka näyttää vähän liiankin hyvältä nyt noissa kuvissa, apua! Mä muuten kävin Steffussa täällä, mut päivänvalossa ei voinu tietää et oliko valomainokset korjattu ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, luin sun postauksen ja mietin, että vieläköhän se valomainos tuo iloa ohikulkijoille x)

      Poista
    2. Pitää varmaan joskus yöllä kävellä siitä ja kattoa O__o

      Poista
  2. Toi on niin tollane WAT toi koukku tossa sun virastokertomuksessa.. :D Haha! Loistavaa. (Saitko sä sen kortinki chileläismiekkosen kiinnostuksen lisäksi?)

    Ja hyvin maastoudut tuohon nojatuoliin muuten.

    Kiva et jaksat sinnitellä sosiaalisenkin elämän kanssa siellä. :) Tuosta reissusta ootan kuvia ja kokemuksia innolla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, kortin saan hakea tän viikon lauantaina (tai sen jälkeen)!

      Ollaan vielä kahden vaiheilla reissun kanssa ja seurataan silmä kovana säätiedotuksia! Sormet ja varpaat ristiin, ettei satais! Sit kyl siirtyy. Turha mennä niin kauniisiin maisemiin sateenvarjon kanssa...

      Poista