16. lokakuuta 2013

Felicidades a La Roja y los profesores!
Chile voitti eilen Ecuadorin MM-kisojen karsinnoissa ja pääsi läpi! Viva Chile! Katsoimme pelin vuokranantajan (Minskin takana vasemmalla) ja muutaman kämppiksen kanssa. Jalkapallon MM-kisat on täällä(kin) iso juttu ja yöllä piti yrittää saada unen päästä kiinni kaduilta kuuluvien huutojen ja autojen torvien ääniltä. Ja nämä olivat vasta karsinnat. Onpahan nyt sitten kaksi joukkuetta seurattavana, kun Englanti ja Chile ovat molemmat mukana. Suomi ei yllättäin päässyt mukaan.

Mitähän muuta voisin nopeasti tässä kertoa... Sää on upea, koko ajan on lämmin. Aurinkoista on ollut suurimman osan aikaa. Asteet on jotain 15 ja 20 väliltä päivällä ja yöllä saattaa laskea jopa +5:een, muttei aina. Todella paljon vähemmän kaipaa lämmitystä päälle ja nyt pärjään jo ihan tennareillakin.

Kävin postissa kyselemässä pakettien perään, koska olen siis myös tilannut pari juttua nettikaupoista enkä ole niitäkään saanut. No, postista sanottiin, että kansainvälisten pakettien kanssa on hirveästi viivettä (minusta kuusi viikkoa ei ole enää viive, vaan lähinnä v****lua - pardon my French) ja että minun pitäisi käydä kyselemässä paketteja lähetystunnuksineen. Eli jos kukaan viisas pakettia tännepäin lähetellyt on ottanut lähetystunnuksen tai paketin numeron ylös ja se on vielä tallessa, voisitteko laittaa minulle viestillä, niin menen sitten seuraavan kerran niiden kanssa postiin. Muuten ei auta kuulemma muu kuin odotella. Huoooh.

Meillä on töissä nyt ollut todella paljon erikoisia päiviä, jolloin osa oppilaista pääsee lähtemään aikaisemmin tai jostain muusta syystä tunneilta on joko paljon oppilaita pois tai niitä ei pidetä ollenkaan. Viime viikon torstaina en päässyt pitämään tuntejani nelosten kanssa eikä niitä ole kuulemma huomennakaan. Tuosta noin, hups vaan, jää nelosilta kaksi viikkoa englantia pois aikataulusta. Koska heillä on sitä vain kerran viikossa, on se mielestäni paljon. Ehdin pitää heille ehkä enää neljä oppituntia. Todella harmillista. Perjantai on meillä kokonaan vapaata, koska tänään (keskiviikkona) on virallisesti El Día del Profesor, eli opettajienpäivä, jolloin juhlistetaan opettajia ja heidän tekemää työtään. Miksei meillä ole Suomessa opettajienpäivää? Pitäisi olla!

Tässä on alkanut ehkä pikkuhiljaa ikävä kolkutella. Sitä vain huomaa kaipaavansa erinäisiä pikkuisia asioita Suomesta. Tekee mieli kuunnella suomalaista musiikkia, suomalainen karkki maistuisi niin hyvältä juuri nyt (niitä paketteja odotellessa...), olisi ihanaa mennä kunnon lämpimään suihkuun tai katsella suomalaista telkkaria sohvalta, hakea Ruohonjuuresta alennuksessa olevaa mantelitahnaa ja aloe veraa, ja syödä monta palaa paahdettuja ruispaloja voilla! Nam. Ystävien ajattelu on kuitenkin pahinta. Kiitos maileista niitä lähettäneille, ne ovat ihania, vaikka samalla tekee pahaa lukea niitä, koska ikävä iskee pintaan niin lujaa. Yritän pysyä kiireisenä ja onhan minulla täälläkin ihania ihmisiä ympärillä, joten ei hätää. Syksyä ja kylmää ei ole ikävä! Eikä kesken jäänyttä gradua. Ne saatte pitää! :D

Harjoitteluni on juuri nyt puolessa välissä! Olen ollut täällä tasan seitsemän viikkoa ja minulla on enää seitsemän viikkoa aikaa olla täällä. Locura! En halua vielä edes ajatella paluuta. En sitten yhtään! Aika voisi ihan vähän hidastua. Tai sitten joku voisi tarjota minulle kuukaudeksi pidempään hyvin palkattua työtä täällä. Sekin sopisi oikein hyvin. Sillä välin, jos teillä on jotain tuliaistoiveita, niitä otetaan vastaan. :)

Hyvää opettajienpäivää kaikille opettaj(analui)ille sinne Suomeenkin!

3 kommenttia:

 1. Hihi, sanoinko mä että käy vielä niin ettet halua tulla pois sieltä! ;D Thih, sillon ku sulla oli alkukankeutta. Mutta parempi niin, ku että ois kurjaa. :) Keep on keepin on ja silleen! <3

  Mut yks mitä oon miettiny ni aiotko pitää jotkut megalomaaniset tervetuliaiskemut ku tuut takas Suomeen? :D Leivot noita chileläisiä herkkuja meille muille ja syöt ite ruisleipää ihan onnessas. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon täällä ehdottomasti päässy ulkomailla elämisen traumoistani eroon! Ei se oo aina kamalaa ja järkyttävän koti-ikäväistä. Täähän voi olla ihan kivaakin :D

   Joooo, siis todellakin vois pitää jotkut Chile-pippalot, kunhan palaan. Haluun tehä sopaipilloja ja completoja teille ja juottaa pisco souria ja maistatuttaa sitä ihanaa ajía ja ja, kaikkee!

   Poista
 2. Mäki sanoin! Nii! :D

  P

  VastaaPoista