15. syyskuuta 2013

Cerro Ñielol

Kävin eilen lounastamassa señora Gladyn perheen luona ja vierailimme myös Cerro Ñielolilla, joka on yksi (se kuuluisin) näistä Temucoa ympäröivistä kukkuloista. Gladylla on kaksi parikymppistä tytärtä, joista nuorempi on kasvissyöjä, joten söimme kasviskanneloneja lounaaksi. Oli erittäin hyvää. Ñielolille menimme autolla. Oli oikein kaunis päivä ja pärjäsin lämpimällä hupparilla. :) Pistän taas kuvia tulemaan ähkyksi asti, olkaa hyvät!Pidin todella paljon Cerro Ñielolista, mutta haluan ehdottomasti päästä tutkiskelemaan sitä vielä enemmän. Kaikkia kivoja, vihreitä polkuja siellä oli. Vielä ei ole edes niin vihreää, kun on vasta kevät alkamassa, mutta ehkä jo lokakuun lopulla tai marraskuun alussa alkavat puut kukkia. Kovasti luonto täällä muistuttaa Suomen luontoa, mutta täällä on tietysti ihan eri lajikkeita kaikki. Ñielolilla oli esimerkiksi ihan koivua muistuttava puu (jonka nimenä en nyt muista, mutta näkyy noissa kuvissa), jossa kasvaa jotain sienennäköisiä hedelmiä. Jännittävää! Copihue on Chilen kansalliskukka ja näin niitä puita, mutta kukat kukkivat vasta tammikuussa. Ovat rauhoitettuja, kuten meillä kielot (?), eli niitä ei saa poimia. Ñielolille maksaa mennä vain, jos menee autolla. Turisteille kalliimpaa kuin temucolaisille. Auton takapenkillä menin paikallisesta, hih.

Täällä kämpillä on ihan käsittämättömän hiljaista, kun kaikki reilu 20 opiskelijaa ovat lähteneet itsenäisyyspäivän viettoon johonkin muualle. On vain minä, pari päivää sitten saapunut skotti, Charlotte (joka vaikutti tosi mukavalta ja johon voisin yrittää tutustua paremminkin), joku lääketieteen opiskelija (en tiedä kuka) ja keskiviikkona saapuu kuulemma toinen suomalainen, Minna. Vuokrantajat antoivat minulle ulko-oven lukon avaimen, jota on kuulemma vain se yksi kappale ja voin käydä tekemässä siitä kopion Mall Portal ostoskeskuksessa, jotta voimme antaa kopion Minnallekin. Näin olin ymmärtävinäni. Täällä on kaikki kaupat kiinni keskiviikon ja torstain, ja tiistaina ovat auki vain puoleen päivään. Yritän haalia itselleni kaapit täyteen ruokaa, että pärjään ja että voin tarvittaessa tarjota Minnallekin jotain syötävää. Veikkaan, että hän ei välttämättä ole varautunut siihen, että täällä on kaikki kiinni, kun hän saapuu. Sain Cristóbalilta sähköpostiosoitteen myös yhdelle toiselle suomalaiselle, joka saapui Temucoon joskus viime viikolla. Pitää pistää viestiä, jos keksisi jotain tekemistä tässä pyhinä, kun koko kaupunki on varmaan ihan autiona. Tulee vaan koko ajan juhannus mieleen tästä kaikesta hössöttämisestä ja uutisoinnista... Jotain nuorta tyttöä oli puukotettu perjantaina ja kaikki julkiset on ihan täyteen buukattu ja isot tiet tukossa ja on liikenneonnettomuuksia ja ties mitä. Huh. Jokaisella maalla on omansa.

Huomenna lähden käymään Victoriassa tapaamassa Sussya. Hän asuu siellä ja lupasi näyttää minulle kotikaupunkiaan. Se on todella pieni kaupunki, ehkä kyläksi pitäisi ennemminkin kutsua. Menen yksin junalla, saa nähdä miten käy. Jännittää. Raportoin taas, kun palaan.

¡Chau!

9 kommenttia:

 1. Heh, mä katoin kans heti et kappas, koivuhan se siinä! NO ei ollu koivu sit... :D

  Jännää et tulee noita suomalaisia, ja toiki skotti on "kotiinpäin". :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D
   Joo, ihan kiva, että saa välillä pälättää suomeksi tai enkuksi. Välillä käy aivot ihan ylikierroksilla espanjan takia.

   Poista
 2. Oooh, todella kaunista siellä! :) ja hyvä, että oot saanu tekemistä, ei tuu vaan istuttua koneella kaikkea vapaa-aikaa ja pystyt tutustuttaan muakin sit ympäristöön jne. kun on itelleskin tullu tutummaksi, jeah! Hiii, ollaan jännän äärellä siellä siis junaillessa, kyllä pärjäät :)

  Byggers

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika yllättäin ei junalla matkustaminen ollut yhtään sen ihmeellisempää kuin Suomessa :D Erilaiset maisemat vaan matkalla :) Kaunista on kaikkialla luonnossa täällä. Mulla on pari paikkaa, joissa haluan sitten sun kanssa käydä..

   Poista
 3. Heippa muru. Halusinpa vain sanoa, että mäkin täällä seuraan jatkuvasti sun kirjoituksia, vaikka oonkin maailman huonoin kommentoija. Oot silti rakas ja ajatuksissa. <3

  VastaaPoista
 4. Mäkin oon huono kommentoija se johtuu tasan noista word verificationeista jotka on kännyllä ihan mahdottomia :D tässä hei Jkl:n OKL:n opiskelijan viimevuotiseen kirjoitukseen linkki, se oli siis viime vuoden Chilessä. http://suvi-festinalente.blogspot.fi/2012_08_01_archive.html

  VastaaPoista
 5. Ainiin. T. Plaula

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotenkin arvasin ehkä tosta Jkl:n OKL:stä, että se oot sinä ;) Kiitsa linkistä! :)

   Poista