20. syyskuuta 2013

El Dieciocho

Itse itsenäisyyspäivän, joka oli keskiviikkona, vietin ihan mukavissa merkeissä. Señora Gladyn tytär Carolina kutsui minut kahdeksitoista keskustaan seuraamaan juhlapäivän kulkuetta. Odottelimme itse kulkueen alkamista ihan hurjan kauan ja sitten kun se alkoi, kulki se hieman epäjärjestelmällisesti. Carolina naureskeli, että pääsen samalla tutustumaan chileläiseen epäjärjestelmällisyyteen. x) Chilen armeijan kaikki osastot (jaostot? sanasto hallussa...) marssivat kulkueessa, oli niin maa-, meri- kuin ilmavoimiakin. Lisäksi kulkueessa olivat mukana kaikki Temucon päiväkodit ja koulut sekä joitakin järjestöjä.


Temucon teknillinen lyseo!

Opettajia eturivissä.

Lyseon oppilaita. :)
Kulkueen jälkeen menimme señora Gladyn luokse lounastamaan. Pääsin vihdoin maistamaan kasvis-empanadaksia ja ne olivat oikein hyviä! Tapasin myös Claudian (toinen Gladyn tyttäristä) ystävät Andreksen ja Joelin, jotka ovat itseasiassa Virosta. Oli hauska kuunnella heidän puhumistaan, kun ymmärsin jotakin aina välillä. Toisinaan repesin vain nauramaan, koska eesti on mielestäni vain niin hassulta kuulostavaa, kun on niin lähellä suomenkieltä, mutta kuitenkin aivan erilainen. Monesti kun jompi kumpi osapuoli ei ollut varma jostain sanasta, kokeilimme kääntää sen omalle kielellemme ja monesti siitä tiesi mikä oli kyseessä! Kauhean kätevää. :D

Itsenäisyyspäivänä kaikissa taloissa pitää olla ulkona Chilen lippu salossa. Jos ei ole, voidaan siitä sakottaa!

Lounaan jälkeen tulin kämpille, kun kuulin, että asunnolle saapuu uusi asukas Suomesta! Tapasin Minskin ja kävi ilmi, että hänkin on tullut tänne opettamaan englantia, mutta toiselle koululle. Olemme samanikäisiä ja hyvin samassa elämäntilanteessa, joten yhteisiä juttuja on löytynyt ja juttu luistanut mukavasti ^^ Kävimme Minskin ensimmäisenä iltana vain lähellä sijaitsevassa ravintolassa syömässä jotain, mutta emme jaksaneet jatkaa iltaa mihinkään pidemmälle.


Kaiken kaikkiaan erittäin mukava itsenäisyyspäivä, vaikka keskustan kasvisruokatapahtuma jäi nyt näkemättä. Kaikkialle ei vaan millään ehdi, vaikka haluaisi. Sainpa kuitenkin empanadakseni! Torstaina päädyimme sitten ihan erilaiselle seikkailulle Minskin kanssa, siitä ehkä lisää seuraavalla kerralla, nyt minun täytyy alkaa valmistautua tätä iltaa varten. Tapaamme Minskin kanssa vielä yhden CIMOn kautta Temucoon tiensä löytäneen suomalaisen tänään ja joitakin muita kavereita varmaan myös. Veikkaan, että on hyvä ilta edessä.

Hasta luego!

7 kommenttia:

 1. Jjeee!!! ^^ Kaikki!

  Jänniä nuo sukset, joissa lukee ejercito de chile. :D No ihan näyttää suksilta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ejercito de Chile eli Chilen armeija ja sukset ovat! Osa kulki ihan täydessä talvivarustuksessa, mahto olla kuuma!

   Poista
 2. Unohdinpa muuten kertoa postauksessa, että myös Chilessä armeija on pakollinen, kuten Suomessakin.

  VastaaPoista
 3. Jenskukkuuu21/9/13 13:13

  *Halaus* Ei mulla mitään asiaa ollu, halusin vaan moikata.
  (Minä olen vielä olemassa :D)

  VastaaPoista
 4. Moi! Hienoo lukee sun ajatuksia ja katella kuvia tätäkin kautta! Terkut naapurista :)

  VastaaPoista