10. syyskuuta 2013

Alguna pregunta?

Tänään lyseolla oli "Nade ei saa puhua tai kuulla englantia" -päivä, joten vietin päiväni seuraamalla historian tunteja. Kävin t6s5n piipahtamassa vaivihkaa yhdellä englannin tunnilla, kun minulla oli hyppytunti, mutta muuten puhuin koko ajan espanjaa. Yhteyshenkilöni Cristóbal oli toinen historian opettajista, jonka tunteja seurasin. Juttelin myös hieman epävirallisemmin señor Scheihingin (se toinen niistä kahdesta historian opettajasta) ja parin oppilaan kanssa yhteiskunnallisista asioista, kuten sosialismista, luokkayhteiskunnasta, politiikasta yms. Menin päästämään myös suustani, etten halua lapsia ja sain kummeksuvia katseita. Täällä se on niin normista poikkeavaa ja jokainen nainen haluaa lapsia, tietenkin. Äitiys on tärkeää ja jokainen haluaa oman kodin lapsineen, joista pitää huolta. Se on naisen tehtävä täällä ja sitä pidetään kovassa arvossa. Toivottavasti he eivät pidä minua ihan hirveänä ihmisenä, koska ajattelen toisin. Mielestäni selitin sen aika hyvin kulttuurieroilla ja proffa auttoi myös. Minusta meillä Suomessa on jo aika normi, etteivät ihmiset välttämättä halua lisääntyä. En ainakaan muistaakseni ole joutunut moneen vuoteen selittelemään kenellekään kyseistä valintaani. Ainakaan kenellekään ikäiselleni. Kerroin myös olevani kasvissyöjä ja syitäni siihen. Kamalasti olen joutunut käyttämään espanjaa tänään mukavuusalueeni ulkopuolella, mikä on tietysti vain hyvä asia. Hankalaa, mutta opettavaista.

Näin yhden opetusharjoittelijoista, Patrician, tänään ja kävi ilmi, että hän on todella taitava tekemään kuvia piirtämällä / painelemalla paperille vain pieniä mustia pisteitä. Hän näytti minulle joitakin töitään ja ihastuin heti. Kysyin ovatko työt myynnissä ja ostin yhden, joka vangitsi katseeni. Patricia ottaa mallia töihinsä esimerkiksi valokuvasta, piirtää lyijykynällä joitakin ääriviivoja paperille ja pistelee sitten pisteitä paperille ja alkaa muodostamaan siitä kuvaa. Varjostukset ja kaikki ovat todella taidokkaita, tykkään! Hän pyysi 10.000 pesoa, eli noin 15 euroa, pyytämästäni työstä enkä alkanut väittää vastaan. Yhden, varsinkin todella tumman, työn tekemiseen menee viikko, jos hän työskentelee kahdeksan tuntia päivässä. Huh, minulla ei riittäisi kärsivällisyys. Täytyy varmaan lähettää tuo postissa kotiin niin, että se säilyy suorana ja hyväkuntoisena Suomeen. Tätä en rinkkaan pistä.

Qué lindo, ¿no?

Mitäs muuta... Toivon, että huomenna tai viimestään torstaina saisin kiskottua opettajakolleegoistani irti, että mitä ryhmiä oikein pääsen opettamaan. On hankalaa lähteä suunnittelemaan tunteja, kun en tiedä tarkkoja ryhmiä. Ensi viikon loman jälkeen toivon todellakin pitäväni jo omiakin tunteja.

Tällä hetkellä kuljen jokseenkin vain lyseon ja kämppäni väliä enkä oikein tiedä sen kummemmin, mistä tänne blogiin kirjoittaisin. Jotteivät kaikki postaukset olisi tällaista sillisalaattia ja ajatuksenvirtaista jorinaani, ehdotelkaa joitakin postausideoita! Onko teillä mielessä esimerkiksi joitakin tiettyjä asioita, joita haluaisitte minun valokuvaavan? Kyselkää minulta vaikka joitakin kysymyksiä kommenttiboksissa, niin tiedän vähän mistä kirjoitella. :) Ei välttämättä tässä tule mieleen kertoa kaikkea, mikä teitä saattaisi kiinnostaa. Jos on jotain kysymyksiä vaikka lyseon toiminnasta, espanjan kielestä tai Temucosta tai mistä vaan muusta, niin kommentoikaa ja jos kysymyksiä tulee tarpeeksi, teen ihan oman kysymys-vastaus-postauksen. :) Ya?

3 kommenttia:

 1. Ohoh, aivan älyttömän taitava tuo Patricia! :O Oisin maksanu enemmänki tuosta.. huh.

  -habs

  VastaaPoista
 2. Tänään aamulla ÄLYPUHELIMELLA uutisia SÄNGYSSÄ selatessani silmiin sattui juttu Chilestä ja siitä miten se toipui diktatuurista ja on nyt demokratian joku mallimaa (ja joo okei, en lukenu juttua vaan sen ingressin vaan siitä kivasti). Aikamoista. Ei siis ihme että ne juhlii sitä itsenäisyyttä niin maan perkeleesti! Ja voisin kuvitella että politiikka on siellä aiheena vähän eritavalla virittyny ku Suomessa. ??

  Ja hei, ku sää oot tommone ulkomaalainen lyhyttukkanen blodi-rebel, joka ei halua lapsia ja unohtaa tervehtiä kunnolla.. ni onks sun hiusmallista tullu mitää kommenttia? Tai onks siel naisilla lyhyitä hiuksia ylipäätään?

  Ja hei hiukan hieno toi piirrustus! Pointillismi on tyylisuunnan nimi. u_____u Ja tatuointejakinhan muuten tehään tolleen tökkimistekniikalla.. nekin on hienoja kyl. (Tuli vaa mieleen. Rönsyilevä aamu mulla.)

  Ja se mikä mua kiinnostaa ni ruoka. :D Ni et teepä kuule siitä postaus! Ihan just lähtien siitä että ketsupi myydään "vääränlaisissa" pakkauksissa siihen, miten kasvissyöjä pärjää ja syöks jengi paljon ulkona ja syöks ne siellä hedelmiä (ku esim Brasiliassa eivät, vaikka maa on isoimpia hedelmien tuottajia jne), millasia karkkeja/herkkuja niillä on siellä, mikä on kansallisruoka/ -herkku jne jne. :D Foooood. Yiss.

  VastaaPoista
 3. Komppaan huopista että ruoka kiinnostaa! Kehtaisitko ottaa ruokakaupassa kuvia? :)

  VastaaPoista